Sunday, April 30, 2017

Tukar Nombor Telefon

Sticky Post
Please scrool down for a normal post

Untuk makluman:
Bermula semalam, saya dah tak guna no ni:
013 - 255 0727


Ni no baru saya:
019 - 989 8341

Semua urusan (call/whatsapp/telegram)
Guna no baru ni yer.

Harap maklum & terima kasih

Ayu Rashid
019 - 989 8341

Wednesday, April 19, 2017

Projek Duit Raya 2017: RM1000 jer

RM1000 jer?
Mungkin jer pada yang dah income besar

TAPI...
Untuk orang yang biasa-biasa macam saya ni
Camni reaksi saya:
"RM1000 ngkoooooo"

Saper nak kasik oiiii, duit RM1000 kan
Pastu duit tu pulak dapat elok-elok dekat nak raya puasa
Woww sangat kan?

So, saya nak share dengan korang
Macam mana nak dapat RM1000 dalam masa sebulan
Pada bulan Mei 2017
Iaitu lebih kurang sebulan sebelum kita nak raya puasa

Caranya ialah jual Dexandra Perfume sebagai Dropshipper

Modal cuma RM150
Jangan risau, duit modal tu korang boleh dapat semula
Beli dan jual. Haaa gitu la konsepnya
Mudah jer!


Berapa banyak nak jual untuk dapat RM1000?

50 botol jer.
Banyak ke 50 botol tu?

Tak banyak pun jika dibandingkan dengan populasi rakyat Malaysia!



NOTA:
*Anggaran komisen RM1000 untuk jualan 50 botol ni untuk harga biasa, jika ada RAYA SALE, pengiraan akan berbeza tau. Since taktau lagi bila RAYA SALE dan harga macam mana, saya just buat kiraan based on harga biasa. Harap maklum.

So, saper nak buat duit raya paling sikit RM1000?
Boleh terus WA saya.

Ayu Rashid
019 -989 8341


Thursday, April 13, 2017

Buat Duit Raya dengan Dexandra


Hi semua.

InsyaAllah, kita akan sambut Ramadhan pada 27/5/2017 (Sabtu)
Hari mula-mula cuti sekolah, terus kita sambut Ramadhan.




Raya Aidilfitri pulak insyaAllah pada 25/6/2017 (Ahad)


Cuba kita kira berapa hari lagi nak puasa & raya.

Puasa: 43 hari lagi
Raya: 72 hari lagi


Kita taknak cerita pasal ganti puasa.
Sebab saya yakin, kita tau tanggungjawab masing-masing kan.

Saya nak bercerita pasal duit.
Duit raya!

Sekarang, cost of living expenses makin tinggi
Cukup la kita cerita pasal harga makanan
Memang makin naik.
Kuih contohnya
Walaupun maybe harga masih sama,
Tapi ada certain tu, saiz atau kuantiti makin sikit atau kecik

Nyumsss, terliur i :P


Macam mana agaknya bulan puasa dan raya nanti?
Selalunya... harga akan berganda-ganda naik

Yelah, depa meniaga nak untung
Bila harga minyak naik, harga barang dan bahan lain akan naik
So, tak boleh la nak salahkan peniaga jugak kan jika harga naik

Kita tak boleh nak ubah situasi negara
Tapi, kita boleh ubah ekonomi kewangan kita sendiri.

Itu belum lagi cerita pasal duit raya 
Kalau anak sedara tak ramai takpe la
Kalau yang bertingkek-tingkek macam mana hahaha.
Belum kira lagi anak-anak jiran, anak kawan, sedara-mara, dll

Bab sedekah dan infaq pun of course nak jadi keutamaan kita
Lagi-lagi bulan Ramadhan, kita nak tambah sedekah dan infaq
Pahalanya berganda-ganda

Sebab tu, orang Islam digalakkan menjadi kaya
Or at least 'berduit'. 
Senang nak bersedekah dan berinfaq bila kita berduit

Memang la tak perlu tunggu kaya untuk bersedekah
Tapi, kalau ada lebih banyak duit kan lebih elok
More money more sedekah.
Jangan ler pulak more money more kedeks *gurau jer hehe.





SO, kepada sesaper jer yan nak carik duit raya lebih
Saya nak ajak korang berbisnes Dexandra
Dengan modal as Dropship sebanyak RM150
Korang boleh buat duit raya besar.


Nak bisnes untuk raya kenala mula sekarang!
Jangan la tunggu 29 Ramadhan baru nak bisnes.
Esok tu dah nak raya dah hehhee.

So, fast action fast result!

WA saya untuk sertai team Oh Wanginya
Ayu Rashid
019 - 989 8341


Image source: Google Image

Wednesday, April 12, 2017

FAQ Tentang Dexandra Perfume

1) BERAPA ML & BERAPA BULAN PENGGUNAAN 1 BOTOL?
35ml dan kegunaan / botol mengikut pengguna, jika spray 2 kali spray boleh bertahan dalam 2-3 bulan, jika spray 5-6 kali dalam sebulan habis. Dan ia mengikut kekerapan spray.


2) BETULKAH PERFUMES INI SANGAT TAHAN LAMA SEPERTI DALAM TESTIMONI?
Ya, semua testimoni yang kami dapat bukan rekaan semata-mata, ia ialah feedback yang kami dapat dari pengguna sendiri . Ketahanan juga bergantung pada tempat yang di spray, jika di nadi boleh kekal 8 jam, dan jika di baju / tudung ramai yang mengatakan 2-5hari masih lagi berbau.

Ciri utama yang ada pada perfumes De'Xandra yang menjadi kegilaan ramai ialah dari segi ketahanannya.


3) ADAKAH PERFUME INI BOLEH DI BAWA SOLAT KERANA IA MENGANDUNGI ALKOHOL?
Ya, ia boleh dibawa solat seperti artikel di bawah yang ditulis dari jabatan Agama.  Alkohol yang kami gunakan selamat dan ia alkohol dari exstrak tebu.


4) BERAPA HARGA PASARAN DE'XANDRA DAN BOLEHKAH IA DI BORONG?
1 botol RM 65.00sm & RM 70.00 ss  | 2 botol RM 120.00sm & RM 130 ss
Kami tidak menerima harga borong, hanya ada harga agent untuk membantu sesiapa yang ingin menjana pendapatan tambahan.  Jika anda didapati tidak aktif anda akan diterminate dan nama anda automaticly di blacklist dari menjadi agent kami. 


5) SAYA DAPATI BEBERAPA PERFUMES YANG MIRIP DEXANDRA TETAPI JENAMA BERLAIANAN DAN HARGA LEBIH MURAH. APA PERBEZAAN DE'XANDRA DENGAN JENAMA LAIN?
Kami menjanjikan KUALITI produk berkualiti tinggi terutama pada pati perfumes yang kami gunakan. Servis penghantaran yang cepat dan COD 1 Malaysia. Keutamaan De'xandra adalah dari ketahanan perfumes-nya. Banyak Feedback yang kami terima "harga perfume terlalu murah compare pada kualiti". Jika anda memilih untuk mempunyai perfumes yang tahan lama, pilihlah kami.


6) ADAKAH PERFUMES INI MIRIP 100% ORIGINAL DAN SETANDING ORIGINAL PERFUMES ANTARABANGSA ?
Tidak menjanjikan ia 100% mirip, tetapi ia lebih baik dari segi ketahanan. De'Xandra hanya perlu di spray 2-3 kali sahaja kerana kekuatan baunya lebih kuat tetapi lama kelamaan baunya semakin lembut, mirip dan tahan. Cuba dulu ya perfumes Dexandra.


7) ADAKAH LIST DE'XANDRA AKAN BERTAMBAH?
Setakat ini kami mempunyai 70 jenis perfumes yang paling digemari ramai, dan kami akan menambah jenis-jenis yang baru mengikut permintaan pasaran yang tinggi

Sumber: Website Dexandra HQ

Thursday, March 30, 2017

4 Jenis Bau Perfume Lancome

4 beradik Lancome:
- Miracle
- Hypnose
- La Vie Est Belle
- Tresor Midnight Rose

Image may contain: candles and flower

Semua bau best. 
Ehhh, saper suka pepium Lancome? 
Gimme fiveeee. Saya suka!

Mujor ada Dexandra dapat merasa guna semua 4 beradik ni :) 

Harga 4 botol ni cuma RM240. 

Kalau nak beli yang ori 4 botol serentak

Memang dalam mimpi jer la saya mampu hehehe.

Dengan Dexandra, borong 4 terus pun boleh!


Tuesday, March 28, 2017

Masalah yang cuba Dexandra selesaikan!


"Arggghh... frustnya. Aku suka perfume berjenama, tapi harga mahal gila tu... rabak la poket!". Huhuuu"

"Omak aih... besarnya botol, dah la kaca pulak tu, susah nak bawak travel. Acaner nak mewangi masa travel ni". Ber-huhuuu la lagiiii".


"Aku dah beli perfume beratus-ratus rega ni, rugi la kalau bau tak tahan lama, kalau spray bebanyak kang cepat pulak abesnya". Ehhh, sambung huhuhuuuu lagi nampaknya ni.


Adekah korang pun alami masalah dan dilema macam nie?

Jika YA!

De'xandra boleh selesaikan masalah korang!



Apa tunggu lagi?
Jangan biarkan diri anda diselubungi masalah hehehe.

Hubungi saya:
Ayu Rashid | 013 - 255 0727

Monday, March 27, 2017

Kualiti atau Kuantiti

Kak erna saya nak jdi ahli dexandra , tapi rasanya terlalu ramai ahli kan ..? Tapi rasa seronok jer kalo dapat jual dexandra sebb saya suker sangt ?

Jawapan: Ya Alhamdulillah ahlinya ramai hanya pada kuantiti.. tapi

Image may contain: text

FAKTA PERNIAGAAN TENTANG 10% BUSINESSMAN AKAN TERUS KAN PERNIAGAAN selebihnya tertinggal ataupun beralih arah ..

Pada awlnya saya tak suker fakta ni.. sebb bagi saya semua orang layak berjaya ..
Tapi selama saya berniaga ini yg biasanya terjadi banyak bukti yg saya boleh lihat sendiri.. depan mata saya ...

Dulu masa saya jual AAAA perfume, saya berniaga waktu tu selama 3 tahun juga fokus, saya supply n saya jual retail.. masa saya wat tu, saya banyak sangt pesaing.. yerlah nak daptkan pun kat GM JER.. 

saya nampak dalam beberapa bulan orang baru.. dan kemudian orang lama hilang.. people comes n go.. kat fb berlambak2 lah orang jual.. saya ckp saya akan cipta keunikkan sendiri.. jadi saya bertahan agak lama kerana kreatif n nekad berjaya.. saya buat mcm2 antaranya katalog sendiri website sendiri, cod dll.. ayat2 manis n caring kat customer jangan cerita lah.. 

kemudian saya berhenti kerana tiba masanya saya nak wat perfumes sendiri .. masa ni perlukan duit banyak.. so saya behenti dan bagi contact supplier kat team under saya yg tak x nak follow dexandra ..

Kemudian dlm dexandra kalo boleh saya x nak orang comes n go.. saya nak ajak betul2 berjaya so sy letak visi misi kejayaan utk team sama2 naik.. tapi fakta sekali lagi membuktikan apabila dalam dexandra ...

1) jika kita mempunyai team seramai 100 orang.. yg betul2 aktif dalam 10orang.. 20% mungkin separa aktif, selebihnya lebih banyak cuber2 dan kemudian nya sepi..

2) ader yg dah ok, tapi salah guna duit dan rolling duit menyebabkan usaha terbantut.. kadang2 dier lah antara 10% tu.. tapi lama2 sepi..

3) komitment menyebabkan orang tidak mampu fokus.. ader juga yg begini.. jadi bukan salah mereka juga.. kerana keadaan mereka yg tidak membolehkan ..

4) boring dan ingin cuber yg baru. Ader ornag suker berubah dengan cepat.. dan teringin nak wat sesuatu yg lain. Jadi berganti2..

5) ader customer dtng.. tanya sendiri kat saya " dulu jiran sebelah rumah jual sekarang dah tak jual.. jadi mcm mana nak dapatkan perfumes ni?... "

6) hanya cube2.. dan ingin try.. tiada kesungguhan.. menyebabkan daftar kemudian hilang..

So mcm2 berlaku.. terbaru saya lihat dalam jumlah kuantiti 13k.. hampir 1300 orang yg bakal hadir ker dfo.. 10% shaja yg bersungguh, selebihnya tidak dapat hadir .. jadi kita tahu 13k itu cume angka.. saya sendiri tidak begitu bangga pada angka itu kerana ia hanyalah kuantiti.. bukan kualiti..

Saya usaha mcm2 nak buat kualiti semakin bertambah.. sehingga sekarang ni saya tamatkan penyertaan agent dan stokis sebb nak fokus utk mereka .. .. usaha utk membuktikan sekurang2nya 10% boleh naik kepada 20-30% sekurang2nya ...

Jadi yg nak jadi ahli tu , nekad berjaya dulu.. jangan cuber2.. be one of the quality to give the best manfaat kepada customer insyalalh  tak terlambat... kerana people comes n go.. either kita nak follow 90% yg lain atau pun 10% yg betul2 berjaya dan aktif 👍

SUMBER: Facebook Puan Erna Dexandra


PERSOALANNYA:
Kita kat mana kumpulan yang mana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...